Miami'deyken Avusturyalı İngilizce öğretmeni Verena'nın evinde tadıp da hayran olduğumuz yulaflı kurabiye tarifini, Verena'nın ultra disiplin abidesi içerik yönlendirmeleri ile aşağıda paylaşıyorum. Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem doyurucu acayip harika bir tarif, muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
Amerikan mutfak ölçüsü olan "cup" ile gelen tarifi ve bizdeki muadili "su bardağı" oranları ile değiştirdim. Dönüştürmeler aşağı yukarı şu şekilde: 2 cup, 1 su bardağı içerik gibi hesaplanabilir, tabii içeriğin ağırlığı da önem kazanıyor. Daha açık tanımlamalar Cenk Sönmezsoy'un Cafe Fernando blogunda detaylı olarak işlenmiş. İlgili uzantıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dönüştürmeleri yaparken bu blogtaki bilgilerden yararlandım.
Tarif
2/3 su bardağı un [1/2si buğday unu, 1/2si
yulaf ezmesi]
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı esmer şeker [ya da 1/3 su
bardağı akçaağaç şurubu (maple syrup) ya da pekmez]
1 su bardağı ezilmiş yulaf [granola ya da
müsli]
80 gr kuru üzüm [parça çikolata, kuru meyve, yaban mersini gibi farklı tatlar da kullanılabilir]
70 gr terayağı [ya da 1/2 su bardağı
sıvıyağ]
Fırını önceden 190 dereceye ayarlayalım.
Fırın tepsisini yağlayalım ya da yağlı
kağıt kullanalım.
Un, Kabartma Tozu, Vanilya, Tarçın,
Zencefil ve Tuz’u karıştırıp bir kenara koyalım.
Başka bir kapta yağ, şeker ve yumurtayı
çırpıp, yulaf ve üzümleri ekleyelim.
Kapları karıştırıp yağlı kağıda istediğimiz
ölçülerde dizelim.
18 dakika boyunca önceden ısıtılmış olan
fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.